Online számla-adatszolgáltatási kiegészítő vállalatirányítási és számlázó rendszerekhez (OSZI)

Az SRS OSZI alkalmazás a számla-adatszolgáltatáshoz szükséges adatokat automatikusan eljuttatja az ön vállalatirányítási vagy számlázórendszeréből a NAV rendszerébe, az előírt formátumban és a megfelelő időben. Ön mindezt egy felhasználóbarát webes felületen követheti nyomon.

2018. július 1-je óta minden 100 000 forintot elérő vagy meghaladó áfatartalmú számláról jelentést kell küldeni az adóhatóságnak, mégpedig törvényrendeletben meghatározott formátumban és módon. Erről gondoskodik az SRS OSZI (online számla interfész).

Az alkalmazás nem kapcsolódik közvetlenül ügyviteli vagy egyéb rendszerek háttéradatbázisához, ilyen módon tud megfelelni a helyi IT szabályozásoknak, illetve a magyar jogszabályi környezet által támasztott követelményeknek egyaránt.

A rendszer működése


Az ügyfél informatikai infrastruktúrája (ERP, számlázórendszer) szolgáltatja az OSZI-nak a számlákból készült forrásállományokat. Ezekből a konverter modul elkészíti az előírásnak megfelelő NAV 3.0 XML fájlt, amit a kommunikációs modul el is küld az adóhatóságnak, titkosítottan, biztonságos csatornán keresztül. Alapértelmezetten az OSZI-t kiszolgáló szerveren naponta készítünk egy teljes mentést, melyek 10 napig tárolódnak. Számla vagy rendszerhiba esetén a rendszer értesítést küld az erre a célra megadott e-mail címekre. Az SRS help desk csapata szintén megkapja a hibákat tartalmazó leveleket, hogy időben és érdemben tudjunk segíteni a felhasználóknak.

Webes felület

Az OSZI webes felületen lehet:

  • változtatni az alkalmazás beállításain (pl. összegszerű limit megadása), felhasználókat hozzáadni az alkalmazáshoz,
  • naplófájlokat és hibaállapot-elemzéseket megtekinteni,
  • időrendben megjeleníteni az alkalmazásban történt eseményeket,
  • szűrni a megtekinteni kívánt adatokat,
  • megtekinteni az adatfájlok formai és a tartalmi ellenőrzésének eredményét, a hatósági validáció eredményét,
  • lekérdezni a NAV szerverére felküldött számlaadatokat,
  • ellenőrizni a felküldés státuszát,
  • érvényteleníteni az adatszolgáltatást.

 

Ajánlatkérés

 

Néhány képernyőkép az alkalmazásból

[ngg src=”galleries” ids=”1″ display=”basic_imagebrowser”] 

Ajánlatkérés